Zamieszczone przez Agamek12
[O1] wąż do EGR- AXR
Zwiń
X
-
wąż / rura do AGR -a
Polecam szrot. Za 20-30zł sprzedadzą z rozbitka z pocałowaniem rękiOstateczna cena z przesyłką wyjdzie znacznie taniej jak w ASO. W końcu to kawałek gumy i raczej nie zużywa się wraz z przebiegiem samochodu. Trzeba ja uszkodzić samemu mechanicznie przez nieuwagę przy demontażu / montażu. Każda więc prawidłowo zdemontowana będzie w 100% spełniać swoje zadanie.
Komentarz
-
-
Ten kawałek rury ma zakonczenie,łączenie z egr metalowe,wychodzą z niego dwa zadziory na które nachodzi zabezpieczenie ,u mnie te zadziory są do połowy wytarte i rura lekko sie wysuwa.może łapać lewe powietrze. Jak to naprawić. Przecież płacic za taki kawalatek gumy 300zł to niepowazne.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Cześć,
Mam ten sam problem w tym samym miejscu, klamra mimo że zamknięta nie trzyma należycie. Po przejechaniu jakiegochś dystansu dopychając rurę słychać klik czyli się zsuwa.
Poradziłem sobie z tym tak że wyczyściłem wejście egr benzyną ekstrakcyjną, rurę również, wszystko perfekcyjnie odtłuściłem - złożyłem i porządną taśmą aluminiową do wentylacji zbrojoną zakleiłem wiele racy + tyrtytkami stworzyłem obejmę na rurę gumową i EGR co by się ściskały ku sobie. Od 2tys km mamz tym spokój a cena faktycznie powala. Stare patenty na gume nasuwaną i obejmę były lepsze!! Zrobili badziew żeby serwis zarabiał.
Gdy mój obecny patent zawiedzie planuje wyczyścić ponownie i na noc silikonem (delikatnie żeby nic nie wpadło do środka) połączyć rurę w EGR po stwardnieniu nie ma szans że wyskoczy
Powodzenia pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz